TAJNA PRAVE KAFANSKE RIBLJE ČORBE: Vrhunski kuvari koriste jedan sastojak koji je čini neodoljivom

05. 09. 2023. u 10:00

Donosimo vam originalni recept za riblju čorbu koja obara s nogu. Priprema riblje čorbe za mnoge je veliki izazov. Koliko god se trudili da bude ukusna, čini se da je ona kafanska daleko bolja. Tajna je u nekoliko sastojaka koji je čine neodoljivom.

ТАЈНА ПРАВЕ КАФАНСКЕ РИБЉЕ ЧОРБЕ: Врхунски кувари користе један састојак који је чини неодољивом

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 700-800 g rečne ribe (što više vrsta, to bolja čorba)
  • 1/2 štapa praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 5-6 kom. šargarepe
  • 1 kom. korena peršuna
  • 1 kom. korena paškanata
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kesica začina za riblju čorbu ili mešavina koju ćete sami napraviti
  • Mešavina so, vegeta, tucana ljuta paprika, slatka aleva paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna
  • 10-ak zrna bibera
  • 3 lista lorbera
  • 1 kašičica belog luka u granulama

Priprema:

Za početak skuvajte ribu. Kada je kuvana (pazite da se ne raspadne, teško ćete je očistiti od koščica) sklonite sa vatre da se prohladi. Procedite. Tečnost sačuvajte, a ribu pažljivo očistite od koščica. Sve to ostavite sa strane.

 

U loncu, na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk (pazite na beli). Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Malo propržite. Potom dodajte očišćenu ribu. U tečnosti, koju ste ostavili od kuvanja ribe, razmutite začin za riblju čorbu ili mešavinu začina koju ste sami spremili i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, beli luk u granulama i, eventualno, dosolite, ako mislite da nije dovoljno slano. Pustite da ključa, petnaest minuta.

Posluživanje:

Kada sipate u tanjir, pospite je sitno seckanim peršunom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub