MAĐARSKA ČORBA OD PEČURAKA: Brzi recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku

Novosti online

03. 11. 2023. u 12:22

MAĐARSKA kuhinja je poznata po dobro začinjenim jelima na kašiku. Ova kremasta čorba od pečuraka je jedno od tih jela.

МАЂАРСКА ЧОРБА ОД ПЕЧУРАКА: Брзи рецепт за јело које одушевљава на прву кашику

Foto: Free Images Pixabay

Mađarska čorba od pečuraka može se napraviti s različitim vrstama. Upotrebite jestive pečurke koje su vam nadohvat ruke – od šampinjona i bukovača do lisičarki i vrganja. Dubinu ukusa daju joj začini, a posebno je nezaobilazna dimljena crvena paprika u prahu. Kisela pavlaka koja se dodaje na kraju kuvanja, daće joj kremastu teksturu.

Potrebno je:

900 g jestivih pečuraka po želji

500 ml mleka
250 ml belog vina
125 ml kisele pavlake
90 g putera
5 kašika brašna
4 kašike limunovog soka
4 kašičice dimljene paprike u prahu
3 kašičice sušenog kopra
3 kašičice sušenog timijana
2 luka
1 l pilećeg bujona
so i biber po želji
sveži peršun za posluživanje

Foto: Free Images Pixabay

Priprema:

Očistite luk, ogulite ga i isecite na manje komade. Rastopite puter u većem loncu i na njemu prodinstajte luk i iseckane pečurke dok ne omekšaju. Podlijte pečurke i luk s pilećim bujonom i vinom. Dodajte sušeni kopar, timijan i dimljenu papriku u prahu. Pustite da se čorba kuva tako 10-ak minuta.

Mleko pomešajte s brašnom u posebnoj šerpici. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Prebacite dobijenu smesu u čorbu i kuvajte sve zajedno još 10-ak minuta. Posolite i pobiberite po želji. Na kraju kuvanja dodajte limunov sok i umešajte kiselu pavlaku.

Poslužite čorbu toplu s kriškom hrskavog hleba.

Prijatno!

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)