MAĐARSKA ČORBA OD PEČURAKA: Brzi recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku
MAĐARSKA kuhinja je poznata po dobro začinjenim jelima na kašiku. Ova kremasta čorba od pečuraka je jedno od tih jela.

Foto: Free Images Pixabay
Mađarska čorba od pečuraka može se napraviti s različitim vrstama. Upotrebite jestive pečurke koje su vam nadohvat ruke – od šampinjona i bukovača do lisičarki i vrganja. Dubinu ukusa daju joj začini, a posebno je nezaobilazna dimljena crvena paprika u prahu. Kisela pavlaka koja se dodaje na kraju kuvanja, daće joj kremastu teksturu.
Potrebno je:
900 g jestivih pečuraka po želji Foto: Free Images Pixabay
500 ml mleka
250 ml belog vina
125 ml kisele pavlake
90 g putera
5 kašika brašna
4 kašike limunovog soka
4 kašičice dimljene paprike u prahu
3 kašičice sušenog kopra
3 kašičice sušenog timijana
2 luka
1 l pilećeg bujona
so i biber po želji
sveži peršun za posluživanje
Priprema:
Očistite luk, ogulite ga i isecite na manje komade. Rastopite puter u većem loncu i na njemu prodinstajte luk i iseckane pečurke dok ne omekšaju. Podlijte pečurke i luk s pilećim bujonom i vinom. Dodajte sušeni kopar, timijan i dimljenu papriku u prahu. Pustite da se čorba kuva tako 10-ak minuta.
Mleko pomešajte s brašnom u posebnoj šerpici. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Prebacite dobijenu smesu u čorbu i kuvajte sve zajedno još 10-ak minuta. Posolite i pobiberite po želji. Na kraju kuvanja dodajte limunov sok i umešajte kiselu pavlaku.
Poslužite čorbu toplu s kriškom hrskavog hleba.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)