STVORENA ZA PRAZNIČNU ATMOSFERU: Svečana bela čorba
JEDNOSTAVNA domaća čorba je uvek dobar izbor!

Foto: Shutterstock
Potrebno:
* pileće mleveno meso, 500 g
* luk, 2 glavice
* šargarepa, 2
* ulje, 2 kašike
* jaja, 4
* pirinač, 2 kašike
* brašno, 2 kašike
* pavlaka, 3 kašike
* so, 2 kašičice
* biber, 1/2 kašičice
Priprema:
- Očistite, operite i narendajte šargarepu i crni luk. U šerpu stavite narendano povrće, oko 2,5 litre vode, ulje, so i stavite da se kuva. Posebno napravite smesu za kuglice od mesa. U dublju posudu stavite mleveno meso, dva jajeta, pirinač, brašno, so, biber, pa sve dobro promešajte da se smesa izjednači. Kad se šargarepa i luk skuvaju, dodajte malo vode ako je ukuvala, pa pravite od mesa male kuglice i ubacite ih u šerpu sa povrćem. Nastavite da kuvate supu na tihoj vatri kako se kuglice ne bi raspale. Kad su mesne kuglice kuvane, umutite dva jajeta sa pavlakom i dodajte u supu, pa pažljivo promešajte da se kuglice na raspadnu. Kuvajte čorbu još par minuta, dodajte so i biber po ukusu i toplo poslužite.
(Žena, Super recepti)
Preporučujemo

POSNA SARMA: Ukus će biti fantastičan - savršeno gurmansko iskustvo (VIDEO)
06. 12. 2023. u 07:00

RECEPT JE PROVEREN, A UKUS SAVRŠEN: Najbrže i najukusnije mekike koje ćete probati
05. 12. 2023. u 10:06

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

POREKLO ILIĆA - POD ISTRAGOM: Unajmljen čovek iz Ljiga, umešana i crkva "Hoću da znam ko sam i šta sam"
FOLK pevač Miroslav Ilić nedavno je govorio o svom poreklu i otkrio zbog čega nije želeo da se o njegovom životu snimi film.
24. 08. 2025. u 11:31
Komentari (0)