ZDRAVIJA VERZIJA ČUVENOG PRAZNIČNOG PRILOGA! Ruska salata bez majoneza i šunke
UMESTO majoneza koriste se mileram i jogurt koji daju lagan, osvežavajuć ukus.
Potrebno:
* šargarepa, 200 g
* grašak, 200 g
* kiseli krastavčići, 200 g
* belanca, 5 kom
* jaja, 5 kom
* krompir, 100 g
* mileram, 50 g
* jogurt 3,2%, 50 g
* limun,1kom
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
Priprema:
- Oprano, neoljušteno povrće skuvati u blago posoljenoj vodi i brzo ohladiti. Jaja tvrdo skuvati i ohladiti. Iz jaja odstraniti žumanca, a belanca naseckati na kockice veličine graška.
- Povrće oljuštiti i iseckati takođe na sitne kockice, kao i kisele krastavce. U posudi pomešati kockice povrća, jaja, kiselih krastavaca i grašak. Sve zajedno začiniti solju, biberom i sokom od limuna.
- Salatu povezati mileramom i jogurtom i ostaviti u frižideru da se ohladi, a ukusi prožmu. Po želji možete dodati i deo žumanaca naseckanih na kockice.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OTKRIVENO KAKO SU RUSI UŠLI U KUPJANSK: Ukrajinci besni - To je kršenje zakona i pravila ratovanja, ratni zločin!
KIJEV je saopštio da su se ruski vojnici, prerušeni u ukrajinske uniforme, borili da uđu u grad Kupjansk na prvim linijama fronta na severu Ukrajine.
15. 11. 2024. u 18:40
"TO BI DOVELO DO POČETKA TREĆEG SVETSKOG RATA" Fico dao reč: Do kraja ću se boriti da Ukrajina ne bude član NATO-a
SLOVAČKI premijer Robert Fico će se do kraja odupirati ulasku Ukrajine u NATO, rekao je u intervjuu za kineski CGTN.
15. 11. 2024. u 19:38
ČITULjA KOSTIĆU OD DECE: "Živiš kroz nas - nastavljamo s ponosom"
MIODRAG Kostić, osnivač i predsednik MK Grupe, preminuo je u sredu ujutru.
14. 11. 2024. u 12:46
Komentari (0)