KAKO SE PRAVE POSNE KNEDLE ZA SUPU: Uradite jednu stvar i neće se raspadati

Novosti online

23. 01. 2024. u 19:52

Domaća supa sa knedlama spada u omiljenije i ne može da se zamisli nijedan svečani ručak bez nje.

КАКО СЕ ПРАВЕ ПОСНЕ КНЕДЛЕ ЗА СУПУ: Урадите једну ствар и неће се распадати

Foto: Shutterstock

Ali kada je trpeza posna, to ne znači da morate da se odreknete vaše omiljene hrane. Napravite domaću supu od povrća, a onda dodajte i posne knedle. Jednostavno se pravi, a svima će se dopasti. 

Sastojci:

Za supu:

1 crni luk
1 štapić celera
1 celer
1 povrtna kocka za supu


Za knedle:
200 g griza
2 kašike brašna
2 prstohvata soli
200 ml vode
1 kašičica kurkume
 

Foto: Shutterstock

Recept

Crni luk presecite na pola, pa ispecite polutke na ringli. Stavite u šerpu, pa dodajte oljuštenu šargarepu, celer, seckani štapić celera, a onda sipajte vodu. Kuvajte dok povrće ne omekša, pa pospite suvim začinom i biberom i dodajte kocku supe od povrća. Promešajte i procedite supu, pa u nju dodajte sekcanu šargarepu i štapić celera.

Dok se supa kuva pripremite knedle. Pomešajte griz, brašno, so i kurkumu. Lepo promešajte, pa postepeno sipajte vodu. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, a vodite računa koliko vode dodajete jer smesa ne sme da bude ni gusta ni retka. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje nekih 20-ak minuta, tako se neće raspadati prilikom kuvanja. Zatim kašičicom uzimajte smesu i sipajte u vrelu supu i kuvajte još 10-15 minuta. 

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom