PO RECEPTU PLANETARNO POPULARNOG KUVARA DŽEJMIJA OLIVERA: Savršena krompir salata koja će vas oduševiti
SLASNA i neodoljiva, bićete oduševljeni.

Foto Shutterstock
Potrebno:
* 1 kg krompira
* maslinovo ulje
* 1/2 limuna
* malo vlašca
* 1/2 veze peršuna
* malo nane
* 2-3 kašike grčkog jogurta
* 1 kašičica senfa
* 100 g dimljene slanine
* 1 šaka prezli
Priprema:
Krompire sa ljuskom ubacite u ključalu vodu i kuvajte dok ne omekšaju. Sklonite sa vatre, skinite ljusku i isecite, pa stavite u posudu. Dodajte so i biber, po ukusu, pa prelijte maslinovim uljem. Sve dobro promešajte. Dodajte rendanu limunovu koru i sok pa ponovo promešajte. U zasebnoj posudi pomešajte seckani vlašac (luk), peršun, mentu. Dodajte jogurt i senf pa ponovo promešajte. Iseckajte sitno slaninu pa pržite u tiganju bez ulja, dok ne postane hrskava. Izvadite slaninu pa propržite prezle. Salatu pospite slaninom i prezlama.
Bon appetit!
(Trpeza)
Preporučujemo

NAROČITO JE POGODNO ZA VEGETARIJANCE: Odresci karfiola sa puterom od kapara i prezlom
06. 02. 2024. u 09:00

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

OTKRIVENA PODZEMNA SOBA U UKRAJINI: Bila zatrpana 300 godina - čemu je služila? (FOTO)
SKRIVENA ispod zamka u istorijskom gradu Galiču, u zapadnoj Ukrajini, misteriozna soba bila je zatrpana zemljom i otpadom poslednjih 300 godina, a sada je napokon oktrivena.
02. 06. 2025. u 10:54
Komentari (0)