SALATA OD LOSOSA: Raskošna i osvežavajuća, savršena za večeru

Novosti online

05. 04. 2024. u 18:35

Salata od lososa sa borovnicama, lešnicima, svežim povrćem i začinima ulepšaće svaki obrok.

САЛАТА ОД ЛОСОСА: Раскошна и освежавајућа, савршена за вечеру

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g fileta lososa
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice plus 1/8 kašičice grubo mlevenog bibera, podeljeno
  • 2 kašike limunovog soka, podeljeno
  • 4 sveže grančice mirođije
  • 125 g seckanog oljuštenog krastavca
  • 60 g pavlake
  • 30 g sitno seckane slatke crvene paprike
  • 30 g iseckane sveže mirođije
  • 3 kašike kapara, oceđenih
  • 8 šoljica iscepkane zelene salate
  • 30 g seckanih lešnika
  • 30 g svežih borovnica
  • 4 tanke kriške crvenog luka, razdvojene na kolutove

Priprema:

 Stavite lososa na podmazanu tepsiju. Pospite solju i sa pola kašičice bibera. Prelijte sa 1 kašikom limunovog soka, a na vrh stavite grančicu mirođije. Pecite, nepokriveno, na 220° 15-18 minuta ili dok se riba lako ne ljušti viljuškom.

Isecite lososa na velike komade. U maloj činiji pomešajte krastavac, pavlaku, crvenu papriku, iseckanu svežu mirođiju, kapare i preostali sok od bibera i limuna. Podeliti zelenu salatu na 4 tanjira. Na vrh stavite lešnike, borovnice i luk. Poslužite salatu od lososa i uživajte!

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI PROVOCIRAJU, A SRBIN NA TAPETU?! Skandal ne jenjava!