BIG MEK SALATA: Neodoljivo podseća na popularni hamburger

Новости онлине

15. 04. 2024. u 15:00

Domaća big mek salata - brz i jednostavan recept kom se ne može odoleti.

БИГ МЕК САЛАТА: Неодољиво подсећа на популарни хамбургер

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g mlevene govedine
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica vorčester sosa
  • So
  • Crni biber
  • 60 g grčkog jogurta
  • 1 kašika sirćeta
  • 2 kašičice senfa
  • 1 kašičica kečapa
  • 1/2 kašičice ljute paprike
  • 2 glavice zelene salate, seckane
  • 125 g iseckanog čedara
  • 125 g čeri paradajza
  • 100 g kiselih krastavaca iseckanih
  • 1/4 crvenog luka, tanko isečenog
  • 1 kašičica susama

Priprema:

Za big mek salatu u tiganj na srednjoj vatri stavite mlevenu govedinu, beli luk u prahu i vorčester sos i začinite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući, 8 do 10 minuta. Prebacite govedinu u veliku činiju.

U srednjoj činiji umutite grčki jogurt, sirće, senf, kečap i papriku. Time ćete preliti salatu.

U činiji pomešajte govedinu, čedar, paradajz, kisele krastavce i crveni luk. Prelijte prelivom i pospite susamom. Servirajte uz tortilju. Uživajte u big mek salati. 

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom