KROMPIR ČORBA SA BLITVOM: Najjednostavniji topli obrok
Od krompira možete da napravite mnogo ukusnih jela, a danas vam predlažemo i ovu preukusnu čorbu.

Foto: Shutterstock
Sigurni smo da će vam se ova čorba dopasti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 300 g krompira
- 300 g blitve
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 100 ml kisele pavlake
- so
- biber
- začin od sušenog povrća
- malo maslinovog ulja
- 2 jaja
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckati, propržiti na malo ulja, zatim naliti sa 1 l vode. Kad proključa, dodati krompir iseckan na kockice, blitvu, začin od sušenog povrća i kuvati na umerenoj temperaturi oko 25 minuta.
Štapnim mikserom ili u blenderu izmiksati čorbu, posoliti i pobiberiti. Dodati kiselu pavlaku. Vratiti na vatru i dok čorba lagano “struji”, sipati umućena jaja.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

POSNA KIM ČORBA: Brza priprema i jeftini sastojci, veoma ukusna i osvežavajuća
04. 04. 2024. u 17:32

PREUKUSNA ČORBA OD MIROĐIJE I PERŠUNA: Jelo na kašiku, koje se sprema očas posla
24. 03. 2024. u 09:30

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

OTKRIVENA PODZEMNA SOBA U UKRAJINI: Bila zatrpana 300 godina - čemu je služila? (FOTO)
SKRIVENA ispod zamka u istorijskom gradu Galiču, u zapadnoj Ukrajini, misteriozna soba bila je zatrpana zemljom i otpadom poslednjih 300 godina, a sada je napokon oktrivena.
02. 06. 2025. u 10:54
Komentari (0)