JAGNJEĆA SUPA: Samo jedan tanjir eliminiše prehladu u trenu

Новости онлине

21. 04. 2024. u 09:00

Supa od jagnjetine sadrži značajne sastojke za decu i starije ljude, posebno jer je bogata kalcijumom zbog čega je odlična i za kosti i zglobove.

ЈАГЊЕЋА СУПА: Само један тањир елиминише прехладу у трену

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 jagnjećih nogica
  • 3 glavice crnog luka, oljuštenog i iseckanog
  • 1 iseckan paradajz
  • 2 ljute papričice
  • 1 čeno belog luka
  • 1 kafena kašika crnog bibera
  • 1/2 supene kašike đumbira
  • 1/2 kafena kašika kurkume
  • rukohvat korijandera
  • voda (otprilike 5 šolja)
  • so
  • ulje

Priprema:

Operite jagnjeće nogice pod mlazom vode.  Stavite ih u šerpu, a potom dodajte kurkumu, kardamon, so i crni biber. Sipajte 5 šolja vode i kuvajte na najjačoj temperaturi oko 10 minuta.

U međuvremenu zagrejte ulje u tiganju i dodajte iseckani luk i ljutu papriku. Kuvajte sve dok se luk ne iskristališe i postane providan. Sledeće, dodajte đumbir i beli luk. Ostavite da se sastojci dinstaju oko pola minuta. Potom dodajte paradajz. Kuvajte još par minuta, a potom sklonite sa ringle.

Sada bi trebalo da su se jagnjeće nogice skuvale. Sklonite poklopac i proverite, a zatim dodajte prethodno dobijene sastojke u šerpu. Ostavite da se sve zajedno kuva još 10 minuta.

Na kraju možete da dodate još vode, ako želite da supa bude ređa ili neki od začina po vašem izboru.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

JEZIVO: Poslednji minuti života Janisa Time snimljeni kamerom, posle ovoga se ubio (VIDEO)