ČORBA OD CELERA I KUPUSA: Jelo koje okrepljuje i vraća snagu, idealno za mršavljenje
Domaća krem čorba od celera i kupusa idealna je sa sve ono koji paze na liniju i žele da izgube koji kilogram. Ova čorba je, pored toga što je ukusna i hranljiva, i zdrava i uklanja višak tečnosti iz tela.
Sastojci:
- 300 g celera
- 1 čen belog luka
- 100 g kupusa
- 500 ml bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Zagrejte ulje u šerpi na srednjoj vatri, ubacite sitno naseckan beli luk i kratko propržite. Dodajte celer i kupus isečen na kockice, malo vode i veliki prstohvat soli i kuvajte, uz konstantno mešanje 15 minuta, a po potrebi dolivajte još vode. Kada povrće omekša i sva voda ispari, ulijte bujon i prokuvajte, pa smanjite vatru i kuvajte još 20 minuta, dok se kupus ne raskuva, a celer omekša. Uz pomoć štapnog miksera izmiksajte povrće, tako da supa postane kremasta. Dodajte još soli, ukoliko ima potrebe i biber, pa služite dok je još topla.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POTAŽ OD ŠARGAREPE I PARADAJZA: Ukusan, a bogat povrćem i zdrav
18. 04. 2024. u 13:00
UKRAJINSKI BORŠČ: Najpoznatija čorba na svetu, za jak imunitet i snagu
09. 04. 2024. u 11:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)