TUNA SALATA: Lagana i zdrava, očaraće vas sjajnim ukusom
Ova salata je hranljiva i zdrava, a bonus je što se brzo i lako pravi.
Sastojci:
- 1 konzerva tunjevine
- 2 jaja
- 3-4 lista zelene salate
- 6-7 crnih maslina
- nekoliko čeri paradajza
- pola glavice crvenog luka
- 1 šaka kukuruza šećerca
- maslinovo ulje
- malo susama
- so
Priprema:
Jaja tvrdo skuvajte. Crveni luk oljuštite i isecite na kolutove, a čeri paradajz prepolovite ili isecite na četvrtine.
Listove zelene salate lepo i pažljivo operite pa iscepkajte na komadiće željene veličine.
Kukuruz šećerac možete prokuvati na ključ-dva, čisto da bude što mekši. Masline možete prepoloviti, da ne budu veliki zalogaji.
Sve sastojke spojite, a na kraju stavite tunjevinu, pospite so i malo susama i tek na kraju maslinovo ulje.
Dobro promešajte tako da se maslinovo ulje sjedini sa svim ostalim sastojcima. Ukoliko želite sočnost, možete dodati neki dodatni preliv.
Možete je pojesti kod kuće, a praktična je i da se ponese na posao.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SALATA SA JUNETINOM, PARADAJZOM I RUKOLOM: Savršen spoj mesa i povrća
23. 04. 2024. u 11:00
PABLOVA SALATA: Najjednostavnija zdrava večera koja nema mnogo kalorija
11. 04. 2024. u 17:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)