PANCANELA SALATA: Italijanska salata koja je svetski hit, a možete lako sami da je napravite
Paradajz najčešće koristimo u salati ili kao sok, a fantastičan je sastojak mnogih jela.
Foto: Shutterstock
Za lagani ručak predlažemo ovu rustično salatu iz Toskane.
Sastojci:
- 500 g svežeg paradajza
- 1 kašičica soli
- 150 g starog hleba
- 1 burata sir (150 g)
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 1 vezica svežeg bosiljka
Priprema:
Paradajz isecite na kriške. Dodajte so, izmešajte i ostavite 15 minuta da pusti sok. Hleb isecite na kockice i pomešajte sa 2 kašike maslinovog ulja, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne postane hrskav. Procedite sok koji je paradajz pustio, pa mu dodajte iseckan belik luk i sirće, zatim maslinovo ulje, crveni luk isečen na kriške. Polako sjedinite i dodajte ispečene krutone. Ostavite da stoji 30 minuta da se ukusi prožmu. Pre posluživanja dodajte sir i bosiljak. (trpeza)
Preporučujemo
MEDITERANSKA POSNA SALATA: Jednostavna, a ukusna, oduševiće vas na prvi zalogaj
24. 04. 2024. u 11:00
SALATA SA JUNETINOM, PARADAJZOM I RUKOLOM: Savršen spoj mesa i povrća
23. 04. 2024. u 11:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
HRVATI POSLALI JASNU PORUKU: "Država nam je na pogrešnom putu!"
VEĆINA građana Hrvatske smatra da zemlja ide u pogrešnom smeru, a najviše primedbi imaju na korupciju, inflaciju, niske plate, male penzije i siromaštvo, pokazalo je decembarsko istraživanje Krobarometra, objavljeno u Dnevniku hrvatske Nove TV.
26. 12. 2025. u 12:34
Komentari (0)