ČORBA OD ARTIČOKE: Niskokalorična i puna vitamina, sve što vam je danas potrebno

Novosti online

29. 04. 2024. u 13:00

Spremite sebi i svojoj porodici vitaminsku čorbicu za jačanje celog tela.

ЧОРБА ОД АРТИЧОКЕ: Нискокалорична и пуна витамина, све што вам је данас потребно

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  artičoke-čičoke 150 gr
  • voda 500 ml
  • sok paradajza 500 ml
  • beli luk 3 veća čena
  • slatka mlevena crvena paprika 1/2 kafene kašikice
  • cimet 3-4 prstohvata
  • šećer 2 kafene kašikice
  • so po ukusu
  • sveža žalfija oko 5 listova
  • puter ravna supena kašika

Priprema:

Čičoke očistimo isečemo na kocke pa propržimo na posoljenom puteru do blago zlatne boje.

U pola litre vode kuvamo tanko sečene listiće belog luka, cimet, so, šećer, crvena slatka mlevena paprika i čičoke prethodno propržene na maslacu i sve zajedno kuvamo oko 10 min, pa dodamo sok od paradajza, dosolimo po potrebi i dodamo sitno seckanu svežu žalfiju pa pustimo da provri.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RAFA NADAL NIKAD NIJE BIO OVAKO EMOTIVAN: Pogodile ga reči Novaka Đokovića, snimak o kom priča teniski svet (FOTO/VIDEO)