TELEĆA ČORBA: Zaseniće sve koje ste do sad probali
Teleća čorba nesumnjivo je jedno od omiljenih predjela na srpskim trpezama.

Foto: Shutterstock
U kafani se najčešće naručuje, a čini se da je ukus kafanske teleće čorbe neprevaziđen. Ali, na jednostavan način možete pripremiti ukusnu teleću čorbu i kod kuće. Teleće meso se najpre isecka i proprži, a potom meša sa dinstanim povrćem.
Sastojci:
- 230 g crnog luka
- 70 g korena celera
- 130 g paškanata
- 120 g krompira
- 550 g telećeg mesa
- 1 žumance
- 30 g pavlake
- seckani peršun za posipanje (opciono)
- 60 ml ulja
- 30 g brašna
- so po ukusu
- biber po ukusu
-
Foto: Jutjub printskrin
Priprema:
Crni luk iseckajte, a meso za teleću čorbu isecite na kockice. U šerpu zagrejte ulje, pa ubacite crni luk i dinstajte dok ne porumeni. Dodajte meso i pržite dok ne promeni boju. Sipajte vodu onoliko koliko je dovoljno da prekrije meso. Dodajte so, pa smanjite temperaturu na srednje nižu i ostavite da se krčka 40-45 minuta. Ogulite krompir, pa ga iseckajte na kockice zajedno sa šargarepom, paškanatom i korenom celera. Dodajte povrće u šerpu, promešajte, pa prelijte sa oko 1,5 l vode. Na srednjoj vatri kuvajte teleću čorbu oko 30-35 minuta. Nekoliko kašika čorbe pomešajte sa brašnom postepeno. Sjedinjene sastojke vratite u šerpu. Žumance umutite sa pavlakom, a potom dodajte tu mešavinu u teleću čorbu. Dobro promešajte, pa pobiberite i posolite. Pospite teleću čorbu seckanim peršunom i služite.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)