KREM ČORBA OD KELJA I KROMPIRA: Zdravo kuvano jelo bogato vitaminima
Nakon bogate praznične trpeze dobro će vam doći da malo odmorite organizam i dopunite ga vitaminima. Kelj, koji nije često na našim trpezama, će upravo to omogućiti jer je ovo povrće bogato antioksidansima i vitaminom A.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg kelja
- 300 g krompira
- 50 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- Mešavina začina, so, biber
Priprema:
Kelj iseći na široke rezance, krompir na kocke i zajedno staviti u posudu s malo vruće vode. Dodati začine po ukusu, poklopiti i ostaviti da se kuva. Na zagrejanom ulju prodinstati iseckanu slaninu i luk pa dodati u kelj. Pred kraj kuvanja staviti brašno razmućeno u malo vode, biber i naseckati beli luk. (trpeza)
Preporučujemo

ČORBA OD ARTIČOKE: Niskokalorična i puna vitamina, sve što vam je danas potrebno
29. 04. 2024. u 13:00

POSNA ČORBA OD PARADAJZA: Posno jelo na kašiku, veoma ukusno i slasno
26. 04. 2024. u 11:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

SRPSKA SNAJA IZ ZAMBIJE Opisala svoj prelazak u pravoslavlje: "U početku, neke stvari bile su mi ČUDNE"
PATRICIJA Kaunda iz Zambije pre nekoliko godina zaljubila se u mladića iz Srbije, a zbog njega se doselila u našu zemlju, pa čak i promenila veru.
02. 08. 2025. u 11:32
Komentari (0)