ITALIJANSKA SALATA: Dolazi u raznim varijantama, ali se za ukus uvek tvrdi da je fantastičan

Новости онлине

07. 05. 2024. u 19:00

Jednako je dobra i kao prilog i kao obrok. Italijanska salata je pravi mediteranski specijalitet. Tako bogata ukusima i bojama sigurno će vam osvežiti ručak.

ИТАЛИЈАНСКА САЛАТА: Долази у разним варијантама, али се за укус увек тврди да је фантастичан

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100g makarona
  • 4 kriške tost-hleba
  • parmezan
  • 10 komada čeri paradajza, isečenog na polovine ili četvrtine.
  • ajsberg salata
  • mocarela sir, isečen na kocke
  • pola glavice crvenog luka, sečen na kockice
  • 50g crnih maslina

Za dresing:

  • 2 kašike sirćeta
  • dve kašičice senfa
  • malo soli
  • čen belog luka
  • kašičica meda
  • bosiljak
  • maslinovo ulje

Priprema:

Skuvajte makarone i odložite po strani da se ohlade.

Za salatu pripremite dublju činiju, a za dresing manju.

Tost prepecite u rerni pet mnuta, da postane hrskav, pa ga zatim isecite na kockice.

U činiju za salatu ubacite paradajz, cepkanu salatu, mocarelu, crveni luk i masline.

U manju činiju pomešajte sirće, senf, med, so, iseckani beli luk, bosiljak i maslinovo ulje. Promešajte dok se ne sjedine svi sastojci teže strukture.

Prelijte salatu dresingom, ali postepeno, da biste bili sigurni da vam je potaman ukus.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca