ITALIJANSKA SALATA: Dolazi u raznim varijantama, ali se za ukus uvek tvrdi da je fantastičan
Jednako je dobra i kao prilog i kao obrok. Italijanska salata je pravi mediteranski specijalitet. Tako bogata ukusima i bojama sigurno će vam osvežiti ručak.
Sastojci:
- 100g makarona
- 4 kriške tost-hleba
- parmezan
- 10 komada čeri paradajza, isečenog na polovine ili četvrtine.
- ajsberg salata
- mocarela sir, isečen na kocke
- pola glavice crvenog luka, sečen na kockice
- 50g crnih maslina
Za dresing:
- 2 kašike sirćeta
- dve kašičice senfa
- malo soli
- čen belog luka
- kašičica meda
- bosiljak
- maslinovo ulje
Priprema:
Skuvajte makarone i odložite po strani da se ohlade.
Za salatu pripremite dublju činiju, a za dresing manju.
Tost prepecite u rerni pet mnuta, da postane hrskav, pa ga zatim isecite na kockice.
U činiju za salatu ubacite paradajz, cepkanu salatu, mocarelu, crveni luk i masline.
U manju činiju pomešajte sirće, senf, med, so, iseckani beli luk, bosiljak i maslinovo ulje. Promešajte dok se ne sjedine svi sastojci teže strukture.
Prelijte salatu dresingom, ali postepeno, da biste bili sigurni da vam je potaman ukus.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEODOLjIVA SALATA OD PIRINČA I ŠUNKE: Praznična trpeza ne može proći bez nje
02. 05. 2024. u 11:10
SALATA OD ŠARGAREPE I ĐUMBIRA: Vitaminska bomba koja se lako pravi
05. 05. 2024. u 07:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (1)