DOMAĆA ČORBA SA PILEĆOM DŽIGERICOM: Nema ništa lepše od domaće vruće čorbice
Ovu čorbu ćete zavoleti na prvi zalogaj. Džigerica spremljena na ovaj način neće biti žilava već će se topiti u ustima, a sve to jer se pre stavljanja u čorbu potapa u mleko na pola sata.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 700 g pileće džigerice
- 3 šargarepe
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 paprika
- 1 litar bujona
- 500 ml vode
- 80 g pirinča
- 200 ml mleka
- maslinovo ulje
- so, biber, peršun
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 2 žumanceta
Priprema:
Džigericu potopite u mleko na pola sata kako bi omekšala. Šargarepu narendajte i propržite sa crnim i belim lukom. Posolite, dodajte papriku. Zatim dodajte džigericu koju ste isprali vodom nakon mleka. Dinstajte oko 5 minuta pa dodajte vodu i bujon. začinite. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Žumanca umutite sa pavlakom i 250 ml vode, dodajte ih u čorbu. Kuvajte 2 minuta na laganoj vatri. Pospite peršunom.
Preporučujemo

KREM ČORBA OD KELjA I KROMPIRA: Zdravo kuvano jelo bogato vitaminima
06. 05. 2024. u 13:00

POSNA ČORBA OD PARADAJZA: Posno jelo na kašiku, veoma ukusno i slasno
26. 04. 2024. u 11:00

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)