FRANCUSKI SPECIJALITET: Čorba od crnog luka s hlebom i parmezanom, zapečena u rerni!
Ukusno kuvano jelo na francuski način.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g crnog luka
- 50 g rendanog parmezana
- 50 g putera
- 5 kašika kisele pavlake
- 6 kriški hleba
- 1 kašika brašna
Priprema:
Iseckajte crni luk na tanke listiće i prodinstajte na zagrejanom puteru da porumeni. Dodajte brašno i mešajte na tihoj vatri 3-4 minuta. Dodajte 1,5 litar vode i pojačajte vatru da provri. Tada smanjite vatru i kuvajte 20 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte pavlaku uz mešanje. Odozgo stavite kriške hleba, pospite ih parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kačkavalj ne zapeče.
Preporučujemo
DOMAĆA ČORBA SA PILEĆOM DžIGERICOM: Nema ništa lepše od domaće vruće čorbice
13. 05. 2024. u 17:46
KREM ČORBA OD KELjA I KROMPIRA: Zdravo kuvano jelo bogato vitaminima
06. 05. 2024. u 13:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (1)