FRANCUSKI SPECIJALITET: Čorba od crnog luka s hlebom i parmezanom, zapečena u rerni!
Ukusno kuvano jelo na francuski način.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g crnog luka
- 50 g rendanog parmezana
- 50 g putera
- 5 kašika kisele pavlake
- 6 kriški hleba
- 1 kašika brašna
Priprema:
Iseckajte crni luk na tanke listiće i prodinstajte na zagrejanom puteru da porumeni. Dodajte brašno i mešajte na tihoj vatri 3-4 minuta. Dodajte 1,5 litar vode i pojačajte vatru da provri. Tada smanjite vatru i kuvajte 20 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte pavlaku uz mešanje. Odozgo stavite kriške hleba, pospite ih parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kačkavalj ne zapeče.
Preporučujemo

DOMAĆA ČORBA SA PILEĆOM DžIGERICOM: Nema ništa lepše od domaće vruće čorbice
13. 05. 2024. u 17:46

KREM ČORBA OD KELjA I KROMPIRA: Zdravo kuvano jelo bogato vitaminima
06. 05. 2024. u 13:00

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

ZASTRAŠUJUĆE: Upecao veoma retku ribu - ogromnu! "Živi fosil" iz doba dinosaurusa (FOTO)
JEDAN od najstarijih "preživelih" iz doba kada su svetom hodali dinosaurusi.
23. 08. 2025. u 20:17
Komentari (1)