NIKOZIJA SALATA: Fenomenalna francuska salata kakvu do sada niste probali, obožavaćete je

Новости онлине

20. 05. 2024. u 13:00

Čuvena francuska salata Nikozija priprema se lako i brzo, a oduševiće vas ukusom. Toliko je dobra da stavite odmah duplu meru.

НИКОЗИЈА САЛАТА: Феноменална француска салата какву до сада нисте пробали, обожаваћете је

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 mala glavica zelene salate
  • 2 tvrdo kuvana jajeta
  • 50 g boranije
  • 2 paradajza
  • 5 rotkvica
  • 1/2 šolje maslina bez koštice
  • ½ krastavca
  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • Za preliv:
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica sirćeta

Priprema:

Isecite jaja na četvrtine, pa iseckajte zelenu salatu. Kuvajte boraniju u jednoj šerpi, pa kad proključa, kuvajte još pet minuta. Onda isecite paradajz na kriške, rotkvice na kolutove, oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Otvorite tunjevinu pa je ocedite dobro od ulja. Što sitnije iseckajte beli luk. Zatim napravite preliv, mešanjem belog luka, sirćeta, ulja, soli i bibera. Sve sastojke sem jaja pomešajte u jednoj činiji, sipajte dve trećine preliva pa promešajte. Na kraju, poređajte jaja odozgo, prelijte sa preostalom 1/3 preliva i ukrasite seckanim peršunom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEPE VESTI STIŽU IZ ATINE: Lesor uspešno operisan nakon teške povrede noge