SALATA OD MLADIH KROMPIRA I PAVLAKE: Brza i jednostavna priprema
Krompir salata od kuvanog mladog krompira i pavlake je jednostavan, a ukusan obrok koji možete da koristite i kao prilog.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mladih krompira
- 250 ml pavlake
- 1-2 kašike mleka
- ½ kašičice belog luka u prahu
- 1-2 kašičice soli
- 1-2 kašičice bibera
- ½ šolje sitno iseckanog svežeg vlašca
Priprema:
Prepolovite mladi krompir i kuvajte ga u velikom loncu u ključaloj vodi dok se ne skuva. Kada se skuva ocedite ga i ostavite da se malo ohladi.
Za preliv pomešati kiselu pavlaku i začine i po potrebi razblažite sa malo mleka ili vode. Prelijte kuvani krompir prelivom i promešajte.
Probajte i prilagodite začine ako je potrebno, a zatim ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja. Uživajte!
Preporučujemo

TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok
21. 05. 2024. u 12:34

SALATA SA KUKURUZOM: Idealan predlog za večeru, a laka je za pripremu
14. 05. 2024. u 22:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

"ĐEDOVI TE PROKLELI!" Veljko besan na prezimenjakinju, slavi Oluju
SIN pevačice Svetlane Cece Ražnatović, Veljko Ražnatović, važi za velikog rodoljuba, a sada ga je razbesnelo to što je jedna njegova prezimenjakinja učestvovala u godišnjici proslave "Oluje".
03. 08. 2025. u 10:36
Komentari (0)