KUS-KUS SALATA KOJOJ NEĆETE ODOLETI: Jednostavan obrok koji se lako pravi, a pun je ukusa
Pored toga što je veoma zasitna, ova salata dopušta brojne modifikacije i možete je praviti u različitim varijantama, u zavisnosti od toga koje dodatke najviše volite, ali i šta imate u frižideru. Recept koji vam donosimo predstavlja osnovnu varijantu za najbržu i najjednostavniju kus-kus salatu.
Sastojci:
- 100 g kus-kusa
- 200 ml vrele vode
- vezica mladog crnog luka
- 5 kiselih krastavčića
- 2 paradajza
- so, biber
- 3 kašike ulja
- 1 limun (ili dve kašike balzamiko sirćeta)
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, pa kada voda provri skinite šerpu sa ringle i vodu prelijte preko kus-kusa. Poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta, koliko je potrebno kus-kusu da nabubri. Potom skinite poklopac, dobro promešajte kus-kus i ostavite da se ohladi.
Za to vreme očistite i iseckajte mladi crni luk, paradajz i kisele krastavčiće.
Kus-kus procedite od viška vode, prelijte ga uljem (najbolje maslinovim), dodajte iseckano povrće, a onda i so, biber i sok od limuna (ili balzamiko sirćeta), pa sve lagano promešajte. U salatu možete da dodate i mladi spanać, kao i iseckan peršunov list.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SALATA OD MLADIH KROMPIRA I PAVLAKE: Brza i jednostavna priprema
22. 05. 2024. u 17:00
TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok
21. 05. 2024. u 12:34
DRAMA U ZABAVNOM PARKU: Ljudi zaglavljeni vise naglavačke sa 30 metara, posetioci nisu mogli da gledaju užas (VIDEO)
VATROGASCI su spasili 28 ljudi koji su ostali zaglavljeni viseći 30 metara naglavačke tokom vožnje u zabavnom parku u Oregonu u Sjedinjenim Američkim Državama.
15. 06. 2024. u 10:44
DRAMA NA NEBU: Susret švedskog borbenog aviona i ruskog SU-24 - "Bili smo spremni da intervenišemo"
RUSKI vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.
15. 06. 2024. u 12:42
HRVATSKA BRUJI O KONOBARU IZ NIŠA: Našli su ga - dobio je pare
"UVEK gledam sve s pozitivne strane, pa tako i posao koji radim. Osmeh je moj moto. Naučio sam da je sve u životu onako kako ti to sagledaš, ako se žališ i stalno si nezadovoljan, takav ti je i ceo život."
13. 06. 2024. u 21:30
Komentari (0)