KUS-KUS SALATA KOJOJ NEĆETE ODOLETI: Jednostavan obrok koji se lako pravi, a pun je ukusa
Pored toga što je veoma zasitna, ova salata dopušta brojne modifikacije i možete je praviti u različitim varijantama, u zavisnosti od toga koje dodatke najviše volite, ali i šta imate u frižideru. Recept koji vam donosimo predstavlja osnovnu varijantu za najbržu i najjednostavniju kus-kus salatu.
Sastojci:
- 100 g kus-kusa
- 200 ml vrele vode
- vezica mladog crnog luka
- 5 kiselih krastavčića
- 2 paradajza
- so, biber
- 3 kašike ulja
- 1 limun (ili dve kašike balzamiko sirćeta)
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, pa kada voda provri skinite šerpu sa ringle i vodu prelijte preko kus-kusa. Poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta, koliko je potrebno kus-kusu da nabubri. Potom skinite poklopac, dobro promešajte kus-kus i ostavite da se ohladi.
Za to vreme očistite i iseckajte mladi crni luk, paradajz i kisele krastavčiće.
Kus-kus procedite od viška vode, prelijte ga uljem (najbolje maslinovim), dodajte iseckano povrće, a onda i so, biber i sok od limuna (ili balzamiko sirćeta), pa sve lagano promešajte. U salatu možete da dodate i mladi spanać, kao i iseckan peršunov list.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SALATA OD MLADIH KROMPIRA I PAVLAKE: Brza i jednostavna priprema
22. 05. 2024. u 17:00
TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok
21. 05. 2024. u 12:34
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)