PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija
Čuveni su deserti sa jagodama, ali ovo voće je odlično i u salatama.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g pilećih grudi
- 200 g rukole
- 200 g jagoda
- 150 g feta sira
- vlašac 2 kašike
- balzamiko sirće po ukusu
- maslinovo ulje po ukusu
- malo soli
- malo bibera
Priprema:
Pileće grudi očistite i narežite na kockice ili trakice. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja i prepržite piletinu. Kad meso poprimi zlatnožutu boju izvadite ga na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Rukolu operite i pustite da se ocedi. Fetu narežite na kockice. Sitno iseckajte vlašac i njime pospijte sir sa svih strana i poprskajte maslinovim uljem. Jagode operite, veće prerežite, sitnije ostavite cele. Na tanjir za posluživanje stavite rukolu začinjenu sa malo balzamiko sirćeta, maslinovim uljem, soli i biberom. Dodajte kockice piletine, jagode i fetu, pa sve još malo začinite maslinovim uljem i promešajte.
(superrecepti/žena)
Preporučujemo
SALATA OD MLADIH KROMPIRA I PAVLAKE: Brza i jednostavna priprema
22. 05. 2024. u 17:00
TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok
21. 05. 2024. u 12:34
SALATA SA KUKURUZOM: Idealan predlog za večeru, a laka je za pripremu
14. 05. 2024. u 22:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)