IRANSKA ČORBA OD TRI VRSTE BRAŠNA I JOGURTA: Kombinacija ukusa kojoj nećete moći da odolite
Ova iranska čorba pravi se od brašna, kikirikija, leblebija i suncokreta, a kombinacija sa jogurtom i belim lukom je takva da nema šanse da vam se ne svidi.
Sastojci:
- pileći bujon 1 l
- krompir 500 g
- so po ukusu
- biber 1 kašičica
- muskatni oraščić 1/4 kašičice
- gusti jogurt 150 ml
- beli luk 4 čena
- kikiriki 50 g
- leblebije 50 g
- sirovi suncokret 50 g
Priprema:
Prvo što treba da uradite je da na suvo propržite sitno samleveni (kao brašno) blanširani kikiriki, isto leblebije i sirove semenke suncokreta (takođe sitno samlevene). Sve se zajedno stavi i proprži 2 do 3 minuta. Pazite da ne izgori i da ne dobije tamnu boju. To isipete u neku činiju da se prohladi. U to dodate sitno seckana 4 čena belog luka i sve promešajte. U šerpu stavite litar pilećeg bujona i kad provri dodajte pola kilograma krompira. Kuvajte dok se krompir skroz ne raskuva, a bujona da uvri oko 3 dl otprilike. Štapnim mikserom ispasirajte u šerpi u kojoj se kuvao krompir. Sa sve bujonom. Dodajte soli po potrebi i dodajte četvrtinu kašiičice muskatnog oraščića.
Kada sve sjedinite odvojite pola šolje da se prohladi da bude mlako, jer ćete u to dodati gusti jogurt. Sipajte onu mešavinu brašna i belog luka i sjedinite sa smesom od krompira. Na kraju dodajte jogurt i ravnu kašičicu bibera. Stavite na ringlu, pa kuvajte na srednjoj vatri 15 minuta. Ne sme da provri, samo polako da struji. Servira se uz tostiran hleb ili uz pita hleb.
(Superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BELA ČORBA OD KARFIOLA: Ukusna, hranljiva i bogata vitaminima
17. 05. 2024. u 16:39
DOMAĆA ČORBA SA PILEĆOM DžIGERICOM: Nema ništa lepše od domaće vruće čorbice
13. 05. 2024. u 17:46
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)