PILEĆA ČORBA SA KELERABOM: Lagana, zdrava i preukusna čorbica

Novosti online

31. 05. 2024. u 11:00

Ručak koji podseća na detinjstvo.

ПИЛЕЋА ЧОРБА СА КЕЛЕРАБОМ: Лагана, здрава и преукусна чорбица

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • piletina po potrebi
  • 2 srednje šargarepe 
  • 1 krompir 
  • spanać ili blitve po ukusu
  • začin c po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • brašno 1 kašika
  • voda 1 manja šolja
  • peršun po ukusu

Priprema:

Crni luk iseckati i propržite na ulju. Potom dodati pileće meso. Sve zajedno dinstati da meso malo omekša. Kelerabu, krompir, tikvicu i šargarepu iseckajte na kocke i dodajte u omekšalo meso. Posoliti i začiniti i prodinstati par minuta. Zatim doliti vode oko 1,5 litar i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena. Brašno promešati sa vodom i sipati u čorbu. Blitvu ili spanać sitno iseckati i pred kraj kuvanja ubacite u čorbu. Dodajte biber, začin c, promešati i ostavite da se kuva još 5 minuta. Kuvanu čorbu skloniti sa vatre i poslužiti dekorisano seckanim peršunom. Čorbu poslužite uz domaći hleb. Tako ćete imati kompletan užitak!

(superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NEVEROVATNI POPUSTI DO KRAJA MESECA! Ne propustite priliku za veliku uštedu