SUPA OD PEČENIH PAPRIKA: Možda je još uvek niste pravili, a verujte da će vas oduševiti kada je budete probali

Novosti online

03. 06. 2024. u 13:51

Jelo na kašiku koje brzo zasiti i za koje se traži tanjir više.

СУПА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Можда је још увек нисте правили, а верујте да ће вас одушевити када је будете пробали

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 crvene pečene paprike
  • 1 l bujona od povrća
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • pola glavice crnog luka
  • 1 čena belog luka
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Pečene paprike oljuštite (ako naravno pre toga nisu već oljuštene) pa ih iseckajte na manje komade.

Sitno iseckajte beli i crni luk pa ih dinstajte u većoj šerpi dok ne promene boju. Šargarepu oljuštite, isecite na tanke kolutove pa ubacite u šerpu. Krompir takođe oljuštite, isecite na sitne kocke i i njega ubacite u šerpu.

Tek kada sve ovo malo omekša, ubacite seckane paprike, pustite da se malo proprže pa ubacite spremni bujon od povrća. Kuvajte uz povremeno mešanje oko 20 minuta dok se sve omekša. Začinite po ukusu.

Kada se sve konačno skuva i omekša sve povrće, štapnim mikserom izblendajte, a možete i u blenderu ako ga imate. Mutite dok smesa ne postane glatka, mada po ukusu može da ostane i po koji komad povrća ako volite.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

DA LI ĆE NOVAK VIKATI NA ENDIJA: Bivša britanska teniserka o saradnji Đokovića i Marija