SUPA OD PEČENIH PAPRIKA: Možda je još uvek niste pravili, a verujte da će vas oduševiti kada je budete probali
Jelo na kašiku koje brzo zasiti i za koje se traži tanjir više.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 crvene pečene paprike
- 1 l bujona od povrća
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- pola glavice crnog luka
- 1 čena belog luka
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Pečene paprike oljuštite (ako naravno pre toga nisu već oljuštene) pa ih iseckajte na manje komade.
Sitno iseckajte beli i crni luk pa ih dinstajte u većoj šerpi dok ne promene boju. Šargarepu oljuštite, isecite na tanke kolutove pa ubacite u šerpu. Krompir takođe oljuštite, isecite na sitne kocke i i njega ubacite u šerpu.
Tek kada sve ovo malo omekša, ubacite seckane paprike, pustite da se malo proprže pa ubacite spremni bujon od povrća. Kuvajte uz povremeno mešanje oko 20 minuta dok se sve omekša. Začinite po ukusu.
Kada se sve konačno skuva i omekša sve povrće, štapnim mikserom izblendajte, a možete i u blenderu ako ga imate. Mutite dok smesa ne postane glatka, mada po ukusu može da ostane i po koji komad povrća ako volite.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)