GUSTA ČORBA SA SUVIM MESOM: Ukus koji osvaja
Odličan recept i nikad lakša priprema.

Foto: Shutterstock
- 300 g dimljenog pilećeg mesa
- (ili 300 g belog mesa)
- 100 g suvog mesa po želji)
- 2 srednje glavice luka
- 2 paradajza (ili sok)
- 100 ml crnog ili belog vina
- 1 paprika
- 500 g belog krompira
- so i biber
- ulje
- peršun
Priprema:
Dimljenu piletinu dobro operite pa je kratko probarite u vodi. Vodu sačuvajte. Ako stavljate obično belo meso, ovo nije potrebno, samo meso iseckajte na kockice.
Očistite luk i sitno ga iseckajte. Izdinstajte ga kratko na malo ulja, pa spustite piletinu i kratko propržite.
Nalijte vodom i kuvajte dvadesetak minuta. Ako stavljate suvo meso, njega samo iseckajte i dodajte u čorbu.
Oljuštite krompir, isecite na kockice i dodajte u čorbu pa kuvajte dvadesetak minuta.
Paradajz oljuštite, usitnite ga u blenderu pa dodajte u čorbu (možete koristiti i zamrznuti ili, ako nemate, stavite sok od paradajza). Kuvajte desetak minuta.
Dodajte vino, pa kuvajte još deset minuta. Ako želite gušću čorbu, možete izvaditi malo krompira pa ga sitno ispasirati i vratiti u šerpu.
Na kraju, dodajte malo šećera, bibera i peršun. Proverite da li treba dosoliti, jer je dimljeno meso već slano. Možete dodati i malo vode u kojoj ste barili dimljenu piletinu.
Doterajte ukus po želji i služite sa dobrim integralnim hlebom i salatom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ODLIČAN RECEPT ZA RIBLjU ČORBU: Specijalitet koji ni najveći gurmani ne odbijaju
05. 06. 2024. u 11:00

PILEĆA ČORBA SA KELERABOM: Lagana, zdrava i preukusna čorbica
31. 05. 2024. u 11:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)