MOŽE DA SE JEDE KAO GLAVNI OBROK: Napravite čorbu od povrća i govedine, priprema se za manje od sat vremena

Новости онлине

26. 06. 2024. u 13:00

Najukusnija čorba, savršen spoj povrća i mesa.

МОЖЕ ДА СЕ ЈЕДЕ КАО ГЛАВНИ ОБРОК: Направите чорбу од поврћа и говедине, припрема се за мање од сат времена

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 60 g luka sitno isečenog na kockice
  • 2 šargarepe oljuštene, isečene na kockice
  • 2 stabljike celera na tanko isečene
  • 250 g mlevene govedine
  • 1 1/2 kašičica belog luka u prahu
  • so i biber po ukusu
  • 425 g paradajza isečenog na kockice
  • 230 ml paradajz sosa
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 750 ml goveđeg bujona
  • 90 g rezanaca
  • 60 g smrznutog kukuruza
  • 60 g smrznutog zelenog pasulja
  • 2 kašike svežeg peršunovog lista iseckanog

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, šargarepu i celer u lonac. Dinstajte 5-6 minuta ili dok ne omekša. Dodajte mlevenu govedinu u šerpu i začinite solju i biberom po ukusu.

Dinstajte, lomeći meso kašikom, dok ne porumeni. Dodajte beli luk i pržite još 30 sekundi. Dodajte paradajz, paradajz sos, mešavinu suvih začina, goveđi bujon, rezance, kukuruz i pasulj u lonac i ostavite da proključa. Kuvajte 10-12 minuta ili dok rezanci ne omekšaju. Probajte, posolite i pobiberite po želji. Pospite peršunom i servirajte.

(stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!