MOŽE DA SE JEDE KAO GLAVNI OBROK: Napravite čorbu od povrća i govedine, priprema se za manje od sat vremena
Najukusnija čorba, savršen spoj povrća i mesa.
Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 60 g luka sitno isečenog na kockice
- 2 šargarepe oljuštene, isečene na kockice
- 2 stabljike celera na tanko isečene
- 250 g mlevene govedine
- 1 1/2 kašičica belog luka u prahu
- so i biber po ukusu
- 425 g paradajza isečenog na kockice
- 230 ml paradajz sosa
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 750 ml goveđeg bujona
- 90 g rezanaca
- 60 g smrznutog kukuruza
- 60 g smrznutog zelenog pasulja
- 2 kašike svežeg peršunovog lista iseckanog
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, šargarepu i celer u lonac. Dinstajte 5-6 minuta ili dok ne omekša. Dodajte mlevenu govedinu u šerpu i začinite solju i biberom po ukusu.
Dinstajte, lomeći meso kašikom, dok ne porumeni. Dodajte beli luk i pržite još 30 sekundi. Dodajte paradajz, paradajz sos, mešavinu suvih začina, goveđi bujon, rezance, kukuruz i pasulj u lonac i ostavite da proključa. Kuvajte 10-12 minuta ili dok rezanci ne omekšaju. Probajte, posolite i pobiberite po želji. Pospite peršunom i servirajte.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)