MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA: Drugačija i aromatična, za pravo uživanje

Novosti online

27. 06. 2024. u 13:00

Meksička ukusna supa, krepi organizam u trenu, a budi sva čula.

МЕКСИЧКА СУПА ОД КУКУРУЗА: Другачија и ароматична, за право уживање

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g smrznutog kukuruza šećerca
  • 150 g piletine bez kostiju
  • 7 dl pileće supe od kocke
  • 100 g putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 manja glavica celera
  • 1 kašika svežeg iseckanog peršuna
  • 0,5 dl mleka
  • so
  • biber

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih propržite na ulju i puteru, u dubokoj šerpi. Dodajte rendani celer, a posle 10 minuta dodajte sitno sečenu piletinu i kukuruz, posolite i pobiberite, pa dinstajte još pet minuta. Pripremite pileću supu od kocke. Supu i mleko nalijte, pa ostavite da provri. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte sve dok piletina i kukuruz ne omekšaju. Pospite peršunom i služite toplo.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD