RECEPT ZA UKUSNU PARADAJZ ČORBU SA PIRINČEM: Ukus će zaseniti sve one koje ste do sada probali
Paradajz čorba je staro ali vrlo ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo novca, a vaši ukućani će je sigurno obožavati. Bez obzira na to da li je pripremate od svežeg povrća ili od soka koji ste pripremili za zimnicu, čorba od paradajza je jednako ukusna.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g svežeg paradajza
- glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 100 g pirinča
- 1 kašika brašna
- so, biber
- 1 kašičica šećera
- kašičica mlevene paprike
- peršun
- ulje
- začini po želji
Priprema:
Paradajz zasecite i stavite nakratko u ključalu vodu. Zatim ga stavite u hladnu vodu i oljuštite, pa isecite na kockice. Luk očistite i isecite sitno. U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje, prvo stavite luk da se dinsta, a onda dodajte kašiku brašna, paradajz i šećer. Mešajte dok se sve ne sjedini.
Paradajz nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka sve dok paradajz ne omekša. Po potrebi dodajte još malo vode. Posle 15 minuta kuvanja, dodajte pirinač, začine i usitnjen beli luk, pa ostavite da se krčka dok se pirinač ne skuva.
Čorbu služite toplu, uz svež hleb.
(Ona)
Preporučujemo
ODLIČAN RECEPT ZA RIBLjU ČORBU: Specijalitet koji ni najveći gurmani ne odbijaju
05. 06. 2024. u 11:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)