CEZAR SALATA: Lagani letnji ručak idealan je izbor za tople dane

Novosti online

08. 07. 2024. u 10:00

Pravi se brzo, zasitiće vas još brže, a ukus je izvanredan!

ЦЕЗАР САЛАТА: Лагани летњи ручак идеалан је избор за топле дане

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • slanina 100 g
  • pileći file 200 g
  • parmezan 30 g
  • beli luk 3 čena
  • tost 2 parčeta
  • zelena salata velika glavica
  • čeri paradajz po želji
  • pavlaka po potrebi
  • majonez po potrebi
  • limun sok od jednog limuna
  • preliv maslinovo ulje, biber, so

Priprema:

Propržite slaninu na teflonu, izvadite je i stavite na ubrus da se ocedi. Ispecite i piletinu i isecite je na trake. Kockice hleba i beli luk propržite na masnoći od slanine i stavite na ubrus. Umutite maslinovo ulje sa sokom od limuna, posolite i pobiberite, pa prelijte iscepkanu zelenu salatu. Stavite piletinu, slaninu, prepečeni hleb, čeri po želji, parmezan i prelijte pavlakom umućenom s majonezom.

(superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

POSTAVLJAMO NOVE STANDARDE! Lažna država Kosovo zapanjila svet! Ovo je njena žalba na kaznu UEFA za bežanje s terena u Rumuniji