POSNA ČORBA OD BAKALARA: Prava riblja magija
Brza, jednostavna i apsolutno divna posna čorba od bakalara.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 600 g fileta bakalara
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 crni luk
- 150 g korena celera
- 1 vezica svežeg peršuna
- 1 dl biljne pavlake za kuvanje
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
Ako je riba zamrznuta, odmrznite je, a svežu isecite na kocke.Krompir dobro operite i oljuštite, te isecite na sitnije kocke.Crni luk isecite na rebarca, a koren peršuna i šargarepu na štapiće. Na maslinovom ulju kratko propržite sve povrće sem krompira - prvo luk pa ostalo. Povrće iscedite od viška ulja i ubacite u šerpu s vodom i bakalarom. Posolite i pobiberite. Kad voda provri, kuvajte još 10 minuta i dodajte neutralnu pavlaku. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SNIMAK SA PREVODOM NA SRPSKI Žestoka rasprava Trampa i Zelenskog (VIDEO)
U PETAK je u Beloj kući održan sastanak između američkog predsednika Donalda Trampa, potpredsednika Džej Di Vensa i Vladimira Zelenskog, a susret je prerastao u eksplozivnu i žestoku raspravu.
28. 02. 2025. u 23:12

BOMBARDOVANjE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji
"NATO bombardovanje 1999. se često posmatra kao ključni događaj u međunarodnom sistemu nakon Hladnog rata, posebno zbog načina na koji je oblikovao geopolitiku, međunarodno pravo i odnose između NATO zemalja i Rusije, i ako bi bilo pojednostavljenje reći da je to direktan okidač sadašnjih konflikata, to jeste doprinelo dugogodišnjim tenzijama koje su evaluirale u današnju globalnu dinamiku".
01. 03. 2025. u 14:49

Saša Popović pred smrt promenio testament? Suzana ga prekoravala
DIREKTOR "Granda", Saša Popović je umro u 71. godini.
01. 03. 2025. u 22:17 >> 08:08
Komentari (0)