ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
Italijanska supa sa ćuftama i povrćem se još naziva i svadbenom. Ova klasična supa ima slične sastojke kao i pileća, ali se pravi sa ukusnim domaćim ćuftama. Ćufte su prepune začinskog bilja i začina koji daju dodatni ukus supi i čine ovaj recept posebnim.
Sastojci:
Za ćufte:
- 30 g prezla
- 30 g rendanog parmezana
- 1/2 kašičice mešavine suvih začina
- 1/8 kašičice soli
- 1/8 kašičice bibera
- 450 g mlevenog mešanog mesa
- 1 veliko jaje
Za supu:
- 1 žuti luk
- 2 čena belog luka
- 3 šargarepe
- 3 stabljike celera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 750 g pilećeg bujona
- 60 g testenine za supu
- 500 g svežeg spanaća
Priprema:
Počnite sa pravljenjem ćufti. U činiji pomešajte prezle, parmezan, mešavinu suvih začina, so i biber. Dodajte mešavinu mlevenog mesa, mešavinu prezla i jaje u veliku posudu i rukama ih pomešajte dok se ne sjedine. Podelite i oblikujte smesu u 32 male ćufte. Ostavite ćufte sa strane.
Crni luk, šargarepu i celer sitno iseckajte, a beli luk izmeljite. Sipajte maslinovo ulje u veliki lonac za supu i zagrejte na srednjoj temperaturi. Ubacite luk i beli luk i pržite dok luk ne omekša. Dodajte šargarepu i celer i nastavite da pržite još nekoliko minuta, ili dok celer ne počne da omekšava.
Dodajte mešavinu suvih začina i pileći bujon u supu, promešajte da se sjedine, a zatim stavite poklopac i prokuvajte. Kada supa proključa, dodajte ćufte u supu i nastavite da kuvate dok se ćufte ne skuvaju (oko 10 minuta). Dodajte testeninu za supu i nastavite da kuvate dok testenina ne omekša (oko 7 minuta). Na kraju umešajte svež spanać dok ne usahne. Uživajte!
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVO RUSKO ORUŽJE NA FRONTU U UKRAJINI: Izaziva zastrašujuću štetu, a ima samo jedan cilj
RUSIJA je nedavno počela da proizvodi termobarične bespilotne letelice koje će se koristiti uz bespilotne letelice-mamce u Ukrajini, a koje su u stanju da nanesu ozbiljnu štetu civilima, otkrila je istraga Asošiejted presa (AP).
16. 11. 2024. u 20:23
"PRONAĆI ĆU I UNIŠTIĆU IH SVE" Hitno se oglasio Ilon Mask, reagovala i Zaharova
AMERIČKI biznismen Ilon Mask saopštio je putem društvene mreže da će „pronaći i uništiti“ sve one koji ga optužuju za kontakte sa Moskvom.
16. 11. 2024. u 16:18
ĐURĐIC I ĐURĐEVDAN: Isti svetac, dve ikone i dva praznika - u čemu su sličnosti i razlike?
SVETOG Georgija ili svetog Đorđa/Đurađa - kako u narodu zovu ovog sveca, pravoslavni Srbi slave dva puta u godini.
16. 11. 2024. u 08:25
Komentari (0)