GRČKA SALATA SEDMO NEBO: Jednostavno savršen obrok

Novosti online

15. 07. 2024. u 17:34

Salata sedmo nebo je rapsodija ukusa, kremasta, sočna i ukusna.

ГРЧКА САЛАТА СЕДМО НЕБО: Једноставно савршен оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300-400gr šargarepa
  • 3-4 ljute papričice
  • 3-4 paprike
  • 1 plavi patlidžan
  • 2-3 kuvana jaja
  • 800gr grčkog jogurta
  • 4-5 čena belog luka
  • So, ulje, biber, origano, začinska crvena paprika

Priprema:

Na ulju propržite malo belog luka, sklonite ga iz masnoća pa u to ulje dodajte rendanu šargarepu koju ćete takođe propržiti. Izvadite šargarepu pa tu pržite malo paprika i ljutih papričica. I njih sklonite sa ulja i ostavite da se ocede, pa potom propržite patlidžan koji ste isekli na kockice.

Zatim sjedinite beli luk i šargarepu, so, biber i grčki jogurt. U vatrostalnu činiju slažite sloj sa grčkim jogurtom i šargarepom, pa sloj paprika i patlidžana, a potom opet kuvana jaja, sloj sa grčkim jogurtom i začinima.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

I ONA DIGLA RUKU NA SEBE?! Drama čuvene pevačice posle samoubistva njenog dosadašnjeg muža, košarkaša Janisa Time