HLADNA SUPA OD TREŠANJA ILI VIŠANJA: Jelo koje morate probati ovog leta
Ako želite da obogatite svoj letnji jelovnik nečim novim i neobičnim, ova okrepljujuća, hladna supa je baš to što vam treba. U zavisnosti od toga koristite li višnje ili trešnje, biće slatka ili slatko-kisela, a u svakom slučaju – božanstvena! Mi vam danas predstavljamo verziju hladne supe za koju možete birati hoćete li koristiti višnje ili trešnje, a poseban ukus daju crno vino i jogurt.
Sastojci:
- 5 šolja vode
- ½ šolja šećera
- ¼ kašičice soli
- ½ šolja crnog vina
- rendana kora polovine limuna
- 230 g višanja ili trešanja (ako stavljate trešnje, sipajte manje šećera)
- 1 šolja gustog jogurta
Priprema:
Očistite trešnje ili višnje i stavite ih u činiju, a koštice u šerpu.
Nalijte vodu u lanac, preko koštica, pa uključite da se greje do ključanja. Kad proključa, smanjite na srednju vatru, pa kuvajte još pet minuta i potom izvadite koštice iz vode.
U vodu dodajte šećer, crno vino, so i limunovu koricu, pa ponovo prokuvajte na srednje jakoj vatri oko pet minuta.
Potom dodajte višnje ili trešnje i pustite da provri, pa smanjite na tihu vatru i ostavite da se krčka oko pet minuta. Sklonite s vatre.
Sipajte u veliku činiju jogurt, pa u to umešajte tečnost iz supe kad prestane da ključa. Mutite energično dok ne dobijete kompaktnu, glatku smesu. Kad se ohladi, stavite u frižider.
Pre serviranja ponovo promešajte ili umutite, jer će se jogurt odvojiti od tečnosti.
Ukrasite svežim višnjama ili trešnjama.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05
MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA: Drugačija i aromatična, za pravo uživanje
27. 06. 2024. u 13:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)