KREM ČORBA OD TIKVICA I ŠARGAREPE: Lagan i okrepljujuć obrok
Vrlo ukusna, aromatična, okrepljujuća i jeftina krem čorba, koja može da bude ceo obrok.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 srednji luk, sitno iseckan
- 450 g šargarepe, oljuštene i isečene
- 450 g tikvica, neoljuštenih i isečenih
- 2 kašičice karija u prahu
- 450 ml pilećeg bujona
- 30 g peršuna, seckanog
Priprema:
Kako biste napravili krem čorbicu prvo zagrejte maslinovo ulje u loncu za supu na srednjoj vatri. Pržite luk u loncu 5 minuta. Dodajte šargarepu i tikvice, a zatim kari u prahu.
Mešajte 1 do 2 minuta. Dodajte pileći bujon. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte seckani peršun. Prebacite supu u blender i blendirajte dok ne postane glatka. Servirajte i uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA HLADNU ČORBU OD DINjE I ĐUMBIRA: Savršeno osvežavajuća i ukusna
23. 07. 2024. u 09:00

ĆUREĆA ČORBA SA POVRĆEM: Vrlo bogata čorba idealna za svaki dan
05. 07. 2024. u 13:30

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)