ČORBA OD BATATA I JABUKE: Puna je vitamina i idealna za tople dane

Novosti online

14. 08. 2024. u 09:00

Batat je slatki krompir iz Južne Amerike i veoma je zdrav. Bogat je ugljenim hidratima i vitaminima, a ima malo masti.

ЧОРБА ОД БАТАТА И ЈАБУКЕ: Пуна је витамина и идеална за топле дане

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 300 g batata
  • 150 g jabuka
  • 1 crni luk
  • 100 ml jogurta
  • 2 kašike karija
  • ½ šolje bujona od povrća
  • ½ šolje sveže ceđenog soka od jabuke
  • 1 kašičica svežeg seckanog peršuna
  • 1 kašika maslinovog ulja                                                                                                             

Priprema:

Očistite jabuke i krompir. Batat iseckajte na kolutove, a jabuke na kriške i staviti u mikrotalasnu osam minuta da omekšaju ili u rernu na 180 stepeni, ali je potrebno više vremena. U šerpi, na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk sa karijem dok luk ne omekša. Dodajte bujon (ili vodu) i kad provri, smanjite temperaturu na najmanju, pa kuvajte još pet minuta. Pomešajte sa jabukama i batatom i usitnite štapnim mikserom da dobijete kremastu smesu. Stavite na šporet i dok se dinsta dodajte postepeno sok od jabuke. Posolite po ukusu i ostavite da provri. Sklonite sa šporeta, dodajte jogurt i izmešajte. Poslužite posuto peršunom.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

SINIŠA MIHAJLOVIĆ PITAO MAJKU DA LI JE HRVAT ILI SRBIN: Samo jednom me je bilo sramota