ČORBA OD BATATA I JABUKE: Puna je vitamina i idealna za tople dane
Batat je slatki krompir iz Južne Amerike i veoma je zdrav. Bogat je ugljenim hidratima i vitaminima, a ima malo masti.
Sastojci:
- 300 g batata
- 150 g jabuka
- 1 crni luk
- 100 ml jogurta
- 2 kašike karija
- ½ šolje bujona od povrća
- ½ šolje sveže ceđenog soka od jabuke
- 1 kašičica svežeg seckanog peršuna
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Očistite jabuke i krompir. Batat iseckajte na kolutove, a jabuke na kriške i staviti u mikrotalasnu osam minuta da omekšaju ili u rernu na 180 stepeni, ali je potrebno više vremena. U šerpi, na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk sa karijem dok luk ne omekša. Dodajte bujon (ili vodu) i kad provri, smanjite temperaturu na najmanju, pa kuvajte još pet minuta. Pomešajte sa jabukama i batatom i usitnite štapnim mikserom da dobijete kremastu smesu. Stavite na šporet i dok se dinsta dodajte postepeno sok od jabuke. Posolite po ukusu i ostavite da provri. Sklonite sa šporeta, dodajte jogurt i izmešajte. Poslužite posuto peršunom. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POTAŽ OD ŠARGAREPE I PARADAJZA: Ukusan, a bogat povrćem i zdrav
18. 04. 2024. u 13:00
ČORBA OD KOPRIVE: Zdrava i ukusna, može i posna, a pritom se jednostavno pravi
19. 03. 2024. u 15:00
NOVO RUSKO ORUŽJE NA FRONTU U UKRAJINI: Izaziva zastrašujuću štetu, a ima samo jedan cilj
RUSIJA je nedavno počela da proizvodi termobarične bespilotne letelice koje će se koristiti uz bespilotne letelice-mamce u Ukrajini, a koje su u stanju da nanesu ozbiljnu štetu civilima, otkrila je istraga Asošiejted presa (AP).
16. 11. 2024. u 20:23
"PRONAĆI ĆU I UNIŠTIĆU IH SVE" Hitno se oglasio Ilon Mask, reagovala i Zaharova
AMERIČKI biznismen Ilon Mask saopštio je putem društvene mreže da će „pronaći i uništiti“ sve one koji ga optužuju za kontakte sa Moskvom.
16. 11. 2024. u 16:18
ĐURĐIC I ĐURĐEVDAN: Isti svetac, dve ikone i dva praznika - u čemu su sličnosti i razlike?
SVETOG Georgija ili svetog Đorđa/Đurađa - kako u narodu zovu ovog sveca, pravoslavni Srbi slave dva puta u godini.
16. 11. 2024. u 08:25
Komentari (0)