NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA POTAŽ OD KARFIOLA: Lagani obrok u kojem ćete uživati
Potaž od karfiola, ukusan i aromatičan ne može da bude bolji obrok tokom toplih dana. Rashladite ga pre serviranja i imaćete savršen ručak.
Sastojci:
- 1 velika glavica karfiola isečena na cvetove (oko 900 g)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk seckani
- 4 čena belog luka sitno naseckana
- 960 ml povrtnog bujona
- 1½ kašičice soli
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
- 1½ kašike svežeg limunovog soka
- 125 ml pavlake za kuvanje
Za ukrašavanje:
- seckani svež peršun
- crni biber
Priprema:
Kako biste napravili potaž od karfiola, prvo zagrejte rernu na 218 °C. Stavite karfiol na pleh, pokapajte sa 2 kašike ulja i premažite ga, pa rasporedite u jednom sloju. Pecite dok karfiol ne omekša i ne porumeni po ivicama, oko 35 minuta, okrećući pleh na pola pečenja. Odvojite 6 cvetića za serviranje. U velikom loncu zagrejte 1 kašiku ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Dodajte bujon, karfiol, so i biber. Pustite da provri i kuvajte 15 minuta, povremeno mešajući. Ostavite da se malo ohladi, oko 5 minuta.
Pažljivo prebacite mešavinu karfiola u blender i blendirajte dok smesa ne postane glatka. Vratite u šerpu i umešajte sok od limuna i pavlaku za kuvanje. Ako želite, pustite da se potpuno ohladi, promešajte, ukrasite rezervisanim cvetovima karfiola, seckanim peršunom, i crnim biberom. Uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČORBA OD BATATA I JABUKE: Puna je vitamina i idealna za tople dane
14. 08. 2024. u 09:00
GUSTA ČORBA SA ŠARGAREPOM I REZANCIMA: Jednostavna i vrlo ukusna čorba
01. 08. 2024. u 07:00
RECEPT ZA HLADNU ČORBU OD DINjE I ĐUMBIRA: Savršeno osvežavajuća i ukusna
23. 07. 2024. u 09:00
KURSKA KLANICA: Ukrajinci se sakrili u kuću, a onda su Rusi udarili svom snagom (VIDEO)
PAKLENE borbe vode se u Kurskoj oblasti u Rusiji gde su ukrajinske snage 6. avgusta pokrenule veliku ofanzivu na neprijateljskoj teritoriji.
14. 08. 2024. u 10:26
RUSIJA ŽESTOKO NAPADNUTA TOKOM NOĆI: Eksplozije kod baze gde poleću migovi sa moćnim "kinžalima" (VIDEO)
VORONjEŠKU i Kursku oblast u Rusiji sinoć su napale bespilotne letelice i rakete, a jutros je usledio napad i na Nižnjenovgorodsku oblast, prenosi Ukrajinska pravda.
14. 08. 2024. u 08:35
OD NjE NIŠTA NIJE OSTALO Srušena vila Dejana Bodiroge, meštani žale: "Šteta, bila je jedna od lepših"
" UJUTRU, prva slika po buđenju nam je more"
15. 08. 2024. u 15:47
Komentari (0)