ŠPANSKA SALATA OD PARADAJZA: Svež ukus i jednostavnost ove salate obećavaju da će vas oduševiti
Osvežavajuća španska salata od paradajza, poznata u Španiji kao "Ensalada de Tomate", prepuna je ukusa, napravljena od jednostavnih sastojaka za samo 10 minuta.
Sastojci:
- 2 velika paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašike sirćeta (po izboru koje volite)
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sušenog origana
- šaka sitno iseckanog peršuna
- morska so i crni biber
Priprema:
Paradajz operite i osušite pa isecite na tanke kolutove. Zatim ih stavite u jedan sloj, začinite morskom solju i crnim biberom samo sa jedne strane i ostavite da odstoje pet minuta.
U međuvremenu napravite preliv, dodajte dve kašike maslinovog ulja u malu činiju, zajedno sa 1/2 kašike sirćeta, sitno narendajte jedan čen belog luka, dodajte jednu kašičicu suvog origana i lagano začinite morskom solju i crnim biberom, umutite zajedno dok se dobro ne izmeša.
Posle 5 minuta prenesite kriške paradajza u posudu za serviranje, pazeći da otresete višak vode sa njih, prelijte paradajz prelivom i pospite sitno seckanim peršunom, uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZA SALATA OD ŠAMPINjONA: Pravi se začas, a pojede u trenu, prste da poližete
15. 08. 2024. u 10:43
VITAMINSKA SALATA: Fenomenalna salata koja će dobro doći vašem organizmu
06. 08. 2024. u 15:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)