ŠPANSKA SALATA OD PARADAJZA: Svež ukus i jednostavnost ove salate obećavaju da će vas oduševiti
Osvežavajuća španska salata od paradajza, poznata u Španiji kao "Ensalada de Tomate", prepuna je ukusa, napravljena od jednostavnih sastojaka za samo 10 minuta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 velika paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašike sirćeta (po izboru koje volite)
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sušenog origana
- šaka sitno iseckanog peršuna
- morska so i crni biber
Priprema:
Paradajz operite i osušite pa isecite na tanke kolutove. Zatim ih stavite u jedan sloj, začinite morskom solju i crnim biberom samo sa jedne strane i ostavite da odstoje pet minuta.
U međuvremenu napravite preliv, dodajte dve kašike maslinovog ulja u malu činiju, zajedno sa 1/2 kašike sirćeta, sitno narendajte jedan čen belog luka, dodajte jednu kašičicu suvog origana i lagano začinite morskom solju i crnim biberom, umutite zajedno dok se dobro ne izmeša.
Posle 5 minuta prenesite kriške paradajza u posudu za serviranje, pazeći da otresete višak vode sa njih, prelijte paradajz prelivom i pospite sitno seckanim peršunom, uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BRZA SALATA OD ŠAMPINjONA: Pravi se začas, a pojede u trenu, prste da poližete
15. 08. 2024. u 10:43

VITAMINSKA SALATA: Fenomenalna salata koja će dobro doći vašem organizmu
06. 08. 2024. u 15:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NE MOŽE DA SAKRIJE TUGU: Darko Lazić potpuno slomljen, javno se oglasio (FOTO)
PEVAČ se prisetio svog pokojnog oca...
28. 04. 2025. u 19:35
Komentari (0)