VIŠISOAZ: Čuvena francuska supa od praziluka i krompira
Višisoaz znači grad Viši, grad u jugoistočnoj Francuskoj, poznat po brojnim mineralnim izvorima.

Foto: Shutterstock
Međutim, uprkos imenu ne postoje tačni podaci o tome da li nešto drugo ovu čuvenu supu povezuje sa Francuskom. Francuska ili ne, ovo je klasična supa koja može da se posluži kako topla, tako i hladna.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 2 struka praziluka (beli deo)
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 500 ml povrtnog bujona
- kisela pavlaka
- 20 g maslaca
- prstohvat bibera
- kisela pavlaka
Priprema:
Ogulite krompir i isecite ga na male komade. Beli deo praziluka isecite na kolutove.
U šerpi istopite malo maslaca, dodajte praziluk i kratko ga zapržite. Nakon toga, dodajte u šerpu isečen krompir i prelijte povrće bujonom. Kuvajte dok krompir ne postane mekan. Razredite supu dodavanjem tečne pavlake sve dok ne dobijete željenu gustinu. Na kraju je začinite prstohvatom bibera. Možete je servirati sa kašikom kisele
pavlake.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)