PARADAJZ ČORBA SA POHOVANIM SIROM: Isprobajte ovaj recept gde se ukusi fantastično dopunjuju

Новости онлине

16. 09. 2024. u 15:27

Umesto da kuvate supu ili čorbu iz kesice, mi vam preporučujemo da isprobate ovaj recept za paradajz čorbu.

ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА ПОХОВАНИМ СИРОМ: Испробајте овај рецепт где се укуси фантастично допуњују

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 900 g čeri paradajza
  • 2 glavice belog luka
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 4 velike grančice timijana
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 3 šolje bujona od povrća
  • 1/4 šolje pavlake za kuvanje
  • pesto

Za pohovane mocarela kuglice:

  • 12 mini mocarela kuglica
  • 3/4 šolje brašna
  • 1 jaje
  • 2 šolje prezli

Priprema:

U tepsiju poređajte čeri paradajz, cele glavice belog luka kojem ste isekli vrh, posolite i pobiberite, dodajte krupno sečeni ljubičasti luk i timijan, pa prelijte maslinovim ulje i balzamiko sirćetom. Pecite u rerni na 200°C oko pola sata. Kada se ispeče pastu od belog luka istisnite u tepsiju, pa ostatak bacite. Prebacite sve iz tepsije u šerpu, pa sipajte bujon i paradajz pastu, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dobro izblendirajte štapnim mikserom ili u blenderu. Sipajte pavlaku i promešajte, pa sklonite sa šporeta. Uvaljajte mocarela loptice prvo u brašno, pa u umućena jaja, a zatim i u prezle. Poređajte na štapić za ražnjić, pa pržite u dobro zagrejanom ulju. Sipajte paradajz čorbu u tanjir, stavite malo pesto sosa i jedan ražnjić sa pohovanom mocarelom. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEOČEKIVANO: Alkaraz se odlučio na nesvakidašnji potez pred Australijan open (FOTO)