PARADAJZ ČORBA SA POHOVANIM SIROM: Isprobajte ovaj recept gde se ukusi fantastično dopunjuju
Umesto da kuvate supu ili čorbu iz kesice, mi vam preporučujemo da isprobate ovaj recept za paradajz čorbu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 900 g čeri paradajza
- 2 glavice belog luka
- 1 ljubičasti luk
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 velike grančice timijana
- 2 kašike paradajz pirea
- 3 šolje bujona od povrća
- 1/4 šolje pavlake za kuvanje
- pesto
Za pohovane mocarela kuglice:
- 12 mini mocarela kuglica
- 3/4 šolje brašna
- 1 jaje
- 2 šolje prezli
Priprema:
U tepsiju poređajte čeri paradajz, cele glavice belog luka kojem ste isekli vrh, posolite i pobiberite, dodajte krupno sečeni ljubičasti luk i timijan, pa prelijte maslinovim ulje i balzamiko sirćetom. Pecite u rerni na 200°C oko pola sata. Kada se ispeče pastu od belog luka istisnite u tepsiju, pa ostatak bacite. Prebacite sve iz tepsije u šerpu, pa sipajte bujon i paradajz pastu, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dobro izblendirajte štapnim mikserom ili u blenderu. Sipajte pavlaku i promešajte, pa sklonite sa šporeta. Uvaljajte mocarela loptice prvo u brašno, pa u umućena jaja, a zatim i u prezle. Poređajte na štapić za ražnjić, pa pržite u dobro zagrejanom ulju. Sipajte paradajz čorbu u tanjir, stavite malo pesto sosa i jedan ražnjić sa pohovanom mocarelom. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AMBASADA SRBIJE HITNO REAGOVALA: Skandalozna izjava potpredsednika Vlade Severne Makedonije
AMBASADA Srbije u Skoplju izrazila je danas duboku zabrinutost povodom izjave potpredsednika Vlade Severne Makedonije zaduženog za dobro upravljanje Arbena Fetaija povodom 26. godišnjice agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, koja "ne doprinosi izgradnji uzajamnog poštovanja između dve zemlje.
25. 03. 2025. u 19:11

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

Nevin ležao u zatvoru 46 godina, sada dobija MASNU ODŠTETU - ali štetu ništa neće moći da umanji
ODŠTETA iznosi oko 83 dolara po danu za svaki dan koji je Ivao Hakamada proveo u zatvoru.
25. 03. 2025. u 10:23
Komentari (0)