JEDNOSTAVNA SALATA OD CVEKLE: Najzdravija, a najlakša za pripremu
Cvekla sadrži nitrite koji snižavaju krvni pritisak, a zbog visokog sadržaja vitamina B, kalijuma i gvožđa svrstavamo je u jedno od najzdravijih povrća. Cvekla se dugo kuva, pa možete koristiti ekspres lonac za brže kuvanje.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 gr sirove cvekle
- 1 kašika bundevinog ulja
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika semenki (suncokretovo, bundevo ili drugo seme)
- so, biber
Priprema:
Cveklu oprati i staviti u hladnu vodu. Ostavite da kuva dok ne omekša, oko 45 minuta. Ako kuvate u ekspres loncu, to će trajati oko 15 minuta. Kada se cvekla ohladi, ogulite je. Cveklu isecite u činiju za salatu, dodajte bundevino ulje, vinsko sirće, posolite i promešajte. Stavite u frižider na par sati da se ohladi i još jednom promešajte pre serviranja. Po želji pospite prženim semenkama.
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

IZDAŠNA OBROK SALATA GOTOVA ZA 10 MINUTA: Veoma je zasitna i ukusna
04. 09. 2024. u 08:00

BRZA SALATA OD ŠAMPINjONA: Pravi se začas, a pojede u trenu, prste da poližete
15. 08. 2024. u 10:43

POGOĐENA KLjUČNA TAČKA ZA TRANZIT GASA U EU: Velika eksplozija i požar u Sudži, sumnja se na ukrajinski napad (VIDEO)
VELIKI požar izbio je u petak rano ujutru na gasnoj merno-regulacionoj stanici Sudža u ruskoj Kurskoj oblasti, ključnoj tački za tranzit ruskog gasa ka Evropskoj uniji, prema izveštajima ruskih medija.
21. 03. 2025. u 08:03

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

ČEDA U SUZAMA: "Žena i deca imaju nov život - a mačak i ja slušamo Sinatru"
Političar Čedomir Čeda Jovanović nedavno se razveo od supruge Jelene.
20. 03. 2025. u 21:32
Komentari (0)