PILEĆA SALATA SA GROŽĐEM: Pravo zadovoljstvo bogatog ukusa

Novosti online

09. 10. 2024. u 12:23

Preukusna salata koja može da se jede sama, a savršena je i kao dodatak jelima, pogodna za sve prilike.

ПИЛЕЋА САЛАТА СА ГРОЖЂЕМ: Право задовољство богатог укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 500 g kuvane piletine
  • 300 g belog ili crvenog grožđa
  • 2-3 štapića celera
  • 100 g seckanih oraha
  • Za preliv:
  • 250 g grčkog jogurta
  • kašika senfa
  • sok od 1/2 limuna
  • kašika mirođije
  • so
  • biber

Priprema: 

Piletinu iseckajte na kockice, stavite u činiju, dodajte zrna grožđa po izboru, celer isečen na štapiće i po želji seckane orahe. Pomešajte jogurt, senf, limunov sok, mirođiju, posolite i pobiberite po ukusu i dobro promešajte. Time prelijte piletinu i lagano sjedinite. 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LJUBAVNA PRIČA EMIRA KUSTURICE: Maja mu je srce zarobila