STALNO STE UMORNI, " LOMI" VAS PREHLADA? Čorbasta supa od kupusa pomoći će da se brže oporavite
Jednostavna supa od kupusa može se lako obogatiti ako dodate još neki omiljen sastojak - i, svaki put, biće drugačija!
- 1/2 glavice kupusa
- 1 glavica luka
- 2 kašike suvog povrća
- 1 l vode
- 1 kocka za supu
- 200 gr paradajza iz konzerve
- 1 list lorbera
- 3 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- so i biber
Priprema:
Očistite luk i iseckajte ga sitno pa ga malo prodinstajte dodajući vruću vodu.
Kupus isecite na šire trake i prelijte vrelom vodom a posle desetak minuta ocedite i sipajte preko luka. Dinstajte desetak minuta dok kupus ne izgubi čvrstinu.
Dolijte vodu, kocku za supu i iseckani konzervisani paradajz. Dodajte i tečnost iz konzervisanog paradajza. (Ako sve bude previše kiselo, na kraju dodajte malo šećera u supu.) Ubacite lovorov list, sušeno povrće i beli luk ucelo i kuvajte supu oko pola sata pa doterajte ukus po želji.
Napomena: ovu supu možete obogatiti sastojcima po želji. Ukusna je ako u njoj skuvate i malo iseckanih šampinjona, odlično se slaže sa dimljenim kobasicama.
(lepaisrećna)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KREMASTA SUPA OD BUNDEVE: Lako se pravi, a sutradan ima još bolji ukus
13. 09. 2024. u 12:18
ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)