CVEKLA SALATA SA ORASIMA: Zdrava i neverovatno ukusna kombinacija

Novosti online

01. 11. 2024. u 14:25

Salata od cvekle sa orasima ne samo da je lekovita, već je i pravi užitak za sve one koji uživaju u dobrom ali zdravom zalogaju. Evo kako se sprema...

ЦВЕКЛА САЛАТА СА ОРАСИМА: Здрава и невероватно укусна комбинација

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g cvekle
  • šaka oraha
  • 100 ml kisele pavlake
  • 1 kašika senfa (najbolje staviti onaj ljutkasti)
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • malo bibera i kima
  • 1,5 kašika ulja

Priprema:

Cveklu očistite i isecite na četvrtine. U sud za rernu stavite maslinovo ulje, rasporedite cveklu, poklopite sud i pecite u rerni zagrejanoj na 180 S oko 20 minuta. Ostavite potom da se cvekla ohladi. U činiju u kojoj ćete služiti salatu ubacite sitno iseckan peršun i beli luk, dodajte pavlaku, senf, biber, kim, sitno seckane orahe i izrendanu cveklu (možete je i iseći na kockice ako vam se tako više sviđa). Sve lagano izmešajte.

(zdravlje/kurir)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKER KARLSON UPOZORAVA AMERIKANCE: Svi smo veoma blizu smrti