OSVEŽAVAJUĆI I ZDRAV OBROK: Salata od tunjevine i testenine

Новости онлине

06. 11. 2024. u 09:30

Ova salata može biti doručak, ručak ili večera, a ono što će vas posebno iznenaditi je preliv koji je punog ukusa, kiselkast i savršeno pristaje uz tunjevinu i testeninu.

ОСВЕЖАВАЈУЋИ И ЗДРАВ ОБРОК: Салата од туњевине и тестенине

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Sunčane Staze


Sastojci:
  • 50 g crnih maslina
  • 150 g pečenih paprika
  • 1 velika konzervirana tunjevina 
  • 250 g kuvane testenine
  • Preliv:
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica senfa 
  • 0,5 sveže ceđenog soka od pomorandže
  • soli
  • biber
     

Priprema:
Crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku na trakice. Ocedite tunjevinu iz konzerve. Ohlađenu kuvanu testeninu stavite u činiju i dodajte ostale pripremljene sastojke za salatu. 
Dresing: U manju teglu stavite maslinovo ulje, jabukovo sirće, senf, sveže ceđeni sok od pomorandže, so i biber, zatvorite i dobro protresite oko 30 sekundi.
Pripremljeni dresing prelijte preko pripremljene salate, promešajte i dobro ohladite pre serviranja.
 

(index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca