DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept koji greje dušu
Supa jača imunitet i preporučuje se da se jede najčešće tokom hladnih dana, a kada su u pitanju porodični ručkovi, ne može se proći bez nje na meniju.
Sastojci:
- ulje da pokrije dno šerpe (može i ne mora, zavisi koliko je masno meso)
- 4 šargarepe
- 2 paškanata
- 350/400 g bataka i karabataka (ili pilećih grudi, leđa...)
- 3 l vode
- 1 glavica crnog luka (može i krompir, celer)
- začini: so, biber, suvi začin, peršun
- po želji 3-4 ravne kašike fide/testenine za supu
- Za knedle:
- 1 jaje i malo soli
- ravna kašika ulja
- 4 ravne kašike griza
Priprema:
U šerpu sipati ulje, oljušteno povrće, meso i začine. Sve to preliti sa 3 l vode i staviti da se kuva na srednjoj vatri 1-1,5 č, ne bi trebalo da vri voda. Po potrebi skinuti penu sa površine supe. Pred kraj kuvanja izvaditi meso i povrće, a dodati (može i ne mora) četiri kašike fide/testenine za supu. Sa mesa skinuti kožicu, kosti, iseckati ga i vratiti u šerpu. Povrće iseckati na kockice (po želji) i takođe vratiti u šerpu.
Knedle: žicom razmutiti jaje i dodati ostale sastojke. Ostaviti smesu da odstoji 10-ak minuta, da griz nabubri, pa kašikom koju ste prethodno umočili u šerpu vaditi knedle i spuštati ih u supu. Supicu kuvati još 10-ak minuta.
(žena/blic)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)