DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept koji greje dušu
Supa jača imunitet i preporučuje se da se jede najčešće tokom hladnih dana, a kada su u pitanju porodični ručkovi, ne može se proći bez nje na meniju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- ulje da pokrije dno šerpe (može i ne mora, zavisi koliko je masno meso)
- 4 šargarepe
- 2 paškanata
- 350/400 g bataka i karabataka (ili pilećih grudi, leđa...)
- 3 l vode
- 1 glavica crnog luka (može i krompir, celer)
- začini: so, biber, suvi začin, peršun
- po želji 3-4 ravne kašike fide/testenine za supu
- Za knedle:
- 1 jaje i malo soli
- ravna kašika ulja
- 4 ravne kašike griza
Priprema:
U šerpu sipati ulje, oljušteno povrće, meso i začine. Sve to preliti sa 3 l vode i staviti da se kuva na srednjoj vatri 1-1,5 č, ne bi trebalo da vri voda. Po potrebi skinuti penu sa površine supe. Pred kraj kuvanja izvaditi meso i povrće, a dodati (može i ne mora) četiri kašike fide/testenine za supu. Sa mesa skinuti kožicu, kosti, iseckati ga i vratiti u šerpu. Povrće iseckati na kockice (po želji) i takođe vratiti u šerpu.
Knedle: žicom razmutiti jaje i dodati ostale sastojke. Ostaviti smesu da odstoji 10-ak minuta, da griz nabubri, pa kašikom koju ste prethodno umočili u šerpu vaditi knedle i spuštati ih u supu. Supicu kuvati još 10-ak minuta.
(žena/blic)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)