PROBAJTE LIBANSKU SALATU TABULE: Zdrava i niskokalorična, a lako se sprema
Salata tabule je veoma popularna u Libanu, jer spada u njihova nacionalna jela. Ljudi širom sveta je obožavaju jer je zdrav obrok koji se brzo sprema.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 grama bulgura (ali može i klijala pšenica ili dobro kuvana pšenica, ovas - šta više volite)
- 150 grama zelenih maslina bez koštice
- 60 ml maslinovog ulja
- 2 veće veze svežeg peršuna
- 2 zrela paradajza
- prstohvat seckane sveže nane
- so i biber
- sok od 1 limuna
- 1 glavica sitno seckanog luka
Priprema:
Bulgur skuvajte (ako koristite klijalu pšenicu, samo je operite i procedite). Peršun iseckajte što sitnije možete. Iseckajte paradajz, luk, masline i nanu. Sve izmešajte, dodajte sok od limuna, maslinovo ulje i začine. Ovu salatu možete jesti uz sir, kao samostalno jelo. Mada se u Libanu najviše koristi kao prilog za meso ili ribu. Služi se u malim listovima zelene salate i stavlja se direktno na tanjir uz komad mesa. Na vama je da izaberete način konzumiranja.
(still)

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

OTKRIVENA PODZEMNA SOBA U UKRAJINI: Bila zatrpana 300 godina - čemu je služila? (FOTO)
SKRIVENA ispod zamka u istorijskom gradu Galiču, u zapadnoj Ukrajini, misteriozna soba bila je zatrpana zemljom i otpadom poslednjih 300 godina, a sada je napokon oktrivena.
02. 06. 2025. u 10:54
Komentari (0)