BIGOŠ ČORBA: Fantastičan recept koji morate probati
Skuvajte ukusnu čorbu od kupusa i kobasica koja će biti odličan izbor za porodični ručak.
Sastojci:
- 1 kg kupusa ribanca
- 1 par suvih kobasica
- 300 g svinjetine od buta
- 300 g teletine
- 3 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 ravne kašike brašna
- 50 ml ulja
- slatka začinska paprika
- so
- biber
- list lovora
- 5 suvih šljiva
- 200 ml soka od paradajza
- 1 kašičica šećera
- 2 dl crvenog vina
Priprema:
Kobasice isecite na kolutove, a svinjetinu i teletinu na kockice, pa pospite brašnom. Luk isecite na rebarca. Na ulju prvo propržite teletinu, dodajte crni i beli luk, začinsku papriku i zalijte čašom vode. Meso malo posolite i pobiberite, pa ga propržite i dinstajte oko pola sata s malo vode. Potom dodajte svinjetinu, kobasice, list lovora, suve šljive i pečurke koje ste prethodno natopili u vodi. Promešajte i dodajte ribanac. Dinstajte oko pola sata povremeno dolivajući vodu, pa sipajte paradajz sok, dodajte kašičicu šećera i dinstajte dok meso ne omekša. Pred kraj kuvanja nalijte vino i malo vode tek toliko da ogrezne, pa kuvajte još pola sata na tihoj vatri.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČORBA OD CELERA I KROMPIRA: Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna
22. 11. 2024. u 11:00
ČORBA OD OSLIĆA: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
16. 11. 2024. u 07:00
AMERIKANCI OTVORILI KINESKI BALON KOJI SU OBORILI: Ostali šokirani onim što se nalazi u njemu - "Mogli su nas špijunirati!"
KINESKI špijunski balon koji je 2023. godine preleteo Sjedinjene Države bio je opremljen američkom tehnologijom koja je mogla omogućiti špijuniranje Amerikanaca, prema izvorima koji su direktno upoznati sa tehničkom analizom koju je sprovela američka vojska.
11. 02. 2025. u 13:30
GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)
NAKON serije potresa na Santoriniju, more u Izmiru i mnogim drugim mestima duž egejske obale povuklo se više od 200 metara, objavili su turski mediji.
11. 02. 2025. u 14:15
3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: "Tompson - to nije budala! Naši 'heroji' su davno počinili masakr, a čiji smo mi?"
"ČIJI smo mi? Pitajte Zagrebačku banku, Privrednu banku, pitajte Hrvatsku narodnu banku... Pitajte sve one koji nam se svakodnevno cerekaju sa svih portala i recite, imate Hrvatsku."
11. 02. 2025. u 17:12
Komentari (0)