NAPRAVITE TOSKANSKU SUPU: Ribolita daje fantastičan užitak

Новости онлине

01. 12. 2024. u 12:00

Stari, dobri provereni recept.

НАПРАВИТЕ ТОСКАНСКУ СУПУ: Риболита даје фантастичан ужитак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 2 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 2 čena belog luka
  • 400 g pelata
  • 1 kašika pire od paradajza
  • 1 l supe od kocke
  • 400 g pasulja
  • 250 g spanaća
  • 2 kašike parmezana
  • so, biber

Priprema:

Crni i beli luk, kao i praziluk, oljuštite i iseckajte sitno, a šargarepu na komadiće. Pelat ocedite i naseckajte. Pasulj iz konzerve ocedite i isperite. Spanać operite i usitnite. U loncu propržite crni luk, šargarepu i praziluk pazeći da ne zagore. Dodajte beli luk i kratko propržite, pa paradajz-pire i supu. Posolite i pobiberite prema ukusu. Polovinu pasulja zgnječite viljuškom i dodajte u lonac. Pustite da tečnost uvri, pa smanjite temperaturu. Ostavite da lagano ključa pola sata. Dodajte preostali pasulj i spanać i kuvajte još 30 minuta. Ovo jelo se služi sa po dva parčeta proprženog hleba u činiji i posuto rendanim kačkavaljem.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ ODGOVARA KRITIČARIMA: Srbin ponovo dokazuje da je najbolji košarkaš današnjice